Marko Yli-Hannukselan elämäkertakirja Julkaistu 23.10.2013

 

336-sivuinen kirja + DVD-levy, joka sisältää puolitoista tuntia dokumentaarista monikameratuotantoa uran mielenkiintoisimmista vaiheista.

Hinta 35 € (sisältää postikulut)

Kirjoittanut / kustantanut: Jarkko Ala-Huikku / SportCam Oy

Marko Yli-Hannuksela – Master Sporta

Vuoden urheilukirja 2013!                                                                                     

Suomen Urheilumuseosäätiön asettama valintaraati nimesi Helsingissä 3.2.2014 teoksen Vuoden urheilukirjaksi 2013.

Valintaraadin perustelut:

”Ainutlaatuinen kirja on naapurin pojan ja mestaripainijan luoma henkilökuvaus saman urheilulajin maailmanmestarista. Marko Yli-Hannuksela – Master Sporta avaa huippu-urheilun todellisuuden myös sitä tuntemattomalle lukijalle poikkeuksellisen avoimesti, pohjalaisen rehellisesti ja suurella sydämellä. Jarkko Ala-Huikku onnistuu upeasti säilyttämään sekä vaikuttavan subjektiivisuuden että kiihkottoman tarkastelevan otteen.”

**** 

Marko ”Myhi” Yli-Hannuksela on yksi kaikkien aikojen suomalaispainijoista. Hän nousi Seppo-isän osaavassa ja vaativassa komennossa pienestä Ilmajoen kylästä kreikkalais-roomalaisen painin maailmanmestariksi ja kaksinkertaiseksi olympiamitalistiksi. Vuonna 2004 hänet valittiin myös vuoden suomalaisurheilijaksi. Seitsenkertainen arvokisamitalisti ei ollut mikään lapsitähti. 14 vuotta maailman absoluuttisella painihuipulla on huikea suoritus, jossa sattumalle ei jätetty tilaa.

Rauhallinen ja perhekeskeinen viiden lapsen isä esiintyi uransa aikana julkisuudessa ujona ja harkitun lyhytsanaisena. Tyypilliseen eteläpohjalaiseen tapaansa hän vihasi selittelijöitä ja jossittelua. Todellinen huippu-urheilija antoi tekojen puhua omaa kieltään.

Suomalainen painiurheilu on saavuttanut neljän viimeisen (1997-2012) olympiadin aikana kuusi olympia- tai MM-mitalia. Niistä viisi roikkuu Marko Yli-Hannukselan palkintokaapissa.

MARKO YLI-HANNUKSELA – Master Sporta on värikäs ja intohimoinen kuvaus painimaailman ytimestä. Elämäkertakirja on rehellinen kertomus siitä, kun teini-ikäinen raakile päätti valita elämäntavakseen painin.